fbpx

info@equina.be

+ 32 475 64 88 79

Webinar: Stijfheid bij Paarden

paarden

Loopt jouw paard af en toe stijf? Duurt het lang voordat hij/zij is opgewarmd? Drukt jouw paard de rug weg of houdt hij/zij het hoofd niet waar het hoort? Dan is dit webinar precies wat je nodig hebt!

Stijfheid bij Paarden – Ontdek Effectieve Behandelmethoden

Wist je dat stijfheid bij paarden vaak voorkomt en grote invloed kan hebben op hun prestaties en welzijn? Het kan door allerlei factoren worden veroorzaakt, zoals overbelasting, verkeerde voeding, of zelfs emotionele stress. Maar geen zorgen, Evy legt je zodadelijk uit wat je eraan kan doen!

Als paardeneigenaar, verzorger of therapeut weet je hoe belangrijk het is om je paard soepel en gezond te houden. Tijdens dit webinar deelt Evy haar kennis en ervaring over hoe je stijfheid effectief kunt behandelen met behulp van Equina shiatsu en acupunctuur.

Wat kun je verwachten?

1. Specifieke Acupunctuurpunten: Tijdens het webinar bespreken we enkele belangrijke acupunctuurpunten die je kunt gebruiken:

  • Blaas 18 (BL18): Dit punt helpt bij het verlichten van spierspanning en bevordert de bloedcirculatie.
  • Blaas 23 (BL23): Dit punt is essentieel voor het versterken van de nieren en het verbeteren van de algemene vitaliteit van je paard.
  • Maag 36 (ST36): Dit punt ondersteunt de spijsvertering en helpt ontstekingen te verminderen.

2. Voedingstips: Naast acupunctuur en shiatsu is voeding een cruciaal aspect in het beheersen van stijfheid. Een waardevolle tip die we zullen bespreken, is het belang van omega-3 vetzuren in het dieet van je paard. Deze vetzuren, die je bijvoorbeeld vindt in lijnzaad en chiazaad, helpen om ontstekingen in het lichaam te verminderen en de gewrichten soepel te houden.

3. Praktische Demonstraties: Je krijgt de kans om live demonstraties te zien van de technieken die we bespreken. Dit helpt je om de theorie direct in de praktijk te brengen en je paard optimaal te ondersteunen.

Waarom dit Webinar?

Stijfheid kan een groot probleem zijn voor paarden, maar met de juiste kennis en technieken kun je veel doen om je paard te helpen. Dit webinar biedt je:

  • Toegankelijke en duidelijke uitleg: Of je nu nieuw bent met shiatsu en acupunctuur of al ervaring hebt, we zorgen ervoor dat je alles begrijpt.
  • Praktische tips en technieken: Direct toepasbare kennis die je vandaag nog kunt gebruiken.
  • Professionele inzichten: Geleverd door een ervaren Shiatsu therapeut met jarenlange praktijkervaring.

Hoe kun je deelnemen?

Het beste nieuws? Je hoeft je niet in te schrijven! Klik gewoon op de onderstaande link om het webinar te bekijken. Het is helemaal gratis en direct toegankelijk.

Klik hier om het webinar te bekijken

Over Equina

Bij Equina zijn we gepassioneerd over het welzijn van paarden en honden. We bieden behandelingen, trainings- en voedingsadvies, en lessen aan om eigenaren te helpen hun dieren op een natuurlijke manier beter te laten presteren en hun levenskwaliteit te verbeteren. Of je nu een eenmalige behandeling zoekt of een diepgaande training wilt volgen, wij staan voor je klaar.