fbpx

info@equina.be

+ 32 475 64 88 79

Vragen?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons

Vul dit formulier in en we nemen snel contact met je op.

Onze gegevens

Equina bv
Herdersstraat 14
2560 Bevel
Route

 

Mail ons
info@equina.be
BTW BE 0811 655 220

Missie en visie

“Equina begeleidt paarden en honden op een natuurlijke
manier naar meer levenskwaliteit. Samen creëren we
meer energie en geluk voor jou en je dier.”

Door paarden en honden op een unieke, holistische wijze te behandelen en het organiseren van workshops en professionele opleidingen begeleiden we dier en mens naar gezondheid en geluk.

Onze naam

en waarden

Equina werd in 2003 opgericht door Evy Macquoy

De naam Equina verwijst naar: Paard (Equus), Evenwicht (Equilibre), Gevoel (EQ), het vrouwelijke (a), het natuurlijke (na) en zelfs het royale, omdat je de naam uitspreekt als ‘E-queen-a’. De Oosterse filosofie van yin en yang zit verwerkt in het logo waarbij het paard en de hond in elkaar overlopen net zoals het yin-yang teken.

Klik op onze waarden in het rad hiernaast om er meer over te weten.

Samen creëren we
meer energie en geluk
voor jou en je dier

Geschiedenis

Equina werd opgericht in 2003 door Evy Macquoy.

Evy groeide op in de wereld van Shiatsu en Oosterse filosofie. Haar ouders baatten een winkel in natuurvoeding uit en richtten van daaruit het in België gerenomeerd Centrum voor Oosterse Therapieën Yu-Sen op. Haar moeder is een autoriteit binnen veel Oosterse therapieën en een van de drijvende krachten achter de Belgische Shiatsu-federatie.

Vanaf de kleutertijd draaide alles binnen de leefomgeving van Evy rond gezonde voeding, Shiatsu, Acupunctuur en de Oosterse filosofie. Het werd een tweede natuur.

meer lezen

Daarnaast had Evy ook een bijzondere band met haar dieren. Ze deed niets liever dan tussen de honden, kippen, ganzen, zwanen, konijnen, cavia’s, geiten, poezen en schapen te zijn die rondliepen op hun kleine thuisboerderij.

Vanaf haar 13 ontdekte ze haar grote passie: de paarden. Ze koos voor de springsport en verzorgde als vakantie- en weekendwerk ook de paarden van de  internationaal gerenommeerde springruiter Joris Meulemans en zijn vrouw Krista. Ze zou later als amazone ettelijke springwedstrijden rijden en winnen.

Nadat Evy afgestudeerd was aan de Plantijn Hogeschool van Antwerpen leerde ze Liz Eddy kennen; een wereldautoriteit in de paardenshiatsu. Evy zag haar droom om van haar paardenpassie haar beroep te maken in vervulling gaan, en ging in Schotland onder Liz Eddy studeren.

Door haar carrière als amazone in de jumping sport bouwde ze een zeer ruime expertise en reputatie op in het behandelen van o.a. internationale topsportpaarden.

Door de groeiende vraag naar shiatsu-behandelingen begon Evy in 2005 ook andere paarden- en hondenshiatsu practitioners op te leiden. Meer dan 100 shiatsu-therapeuten zijn ondertussen afgestudeerd aan de Equina Academy als paarden- of honden shiatsupractitioner.

Equina is erkend door de Belgische Shiatsu Federatie en ook als enige paarden- en hondenshiatsu opleidingsinstituut erkend door het Agentschap Ondernemen en Innoveren van de Vlaamse overheid. Door deze erkenning zijn de shiatsu opleidingen gesubsidieerd voor zelfstandigen en bedrijven.

Vandaag bevindt het Equina Revalidatiecentrum zich in Bevel waar naast het behandelen en revalideren van paarden en honden ook een brede waaier aan laagdrempelige en leuke workshops georganiseerd worden voor elke paarden- en hondenliefhebber. Deze kortlopende opleidingen worden gegeven onder de noemer Holistic Happiness.

De Advanced en PRO opleidingen kunnen gevolgd worden in Grimbergen, Oud-Turnhout, Kampenhout (paarden) en Rijkevorsel (honden).