fbpx

info@equina.be

+ 32 475 64 88 79

VUUR-element

PRO paarden

In de module ‘Vuur-element’ leer je waarom bepaalde klachten ontstaan, welke type paard hier aanzienlijk gevoeliger voor is en welke geleerde behandeltechnieken je kan gebruiken voor een optimale ondersteuning. Hoe je de achterliggende Chinese manier van denken kunt implementeren in het op zoek gaan naar de oorzaak van klachten en deze aanpakken, leer je in de module ‘Meridianenleer’.

Vaak voorkomende klachten

Hey type paard dat vatbaar is voor deze klachten kunnen we het best omschrijven als ‘vurig’. Ze zijn heel open, sociaal, levendig en spontaan maar kunnen bij een onbalans omslaan naar arrogant, rusteloos of hyperkinetisch.
De klachten die dit paard kan ervaren, zijn het gemakkelijkst karakteristiek waarneembaar. Denk maar aan snel afgeleid zijn, enthousiast maar met slechte focus, over hun toeren gaan, alles snel saai vinden, depressie, rusteloosheid (denk maar aan stalondeugden).

Fysiek sukkelen ze vaak met rug- of schouderproblemen en urineweg- en darmgevoeligheden. Minder zichtbaar maar zeker niet minder belangrijk zijn de hormonale problemen en de hartklachten (hartruis, hartkloppingen), deze zijn helaas niet altijd even gemakkelijk te merken aan je paard.

Oorzaken

Je merkt het al: een hele waslijst aan mogelijke klachten. Dit neemt niet weg dat deze paarden geen andere klachten/kwetsuren kunnen krijgen, maar duidt meer aan voor wat ze vatbaarder zijn.

Hoe dit komt?

Bij een onbalans door externe (of interne) oorzaken kunnen er blokkades ontstaan. Deze hebben vaak nog een invloed op andere organen. Aangezien een paard van nature niet snel pijn laat zien, of ongemak in het algemeen, wordt de onbalans vaak pas laat opgemerkt waardoor deze zich manifesteert in heel duidelijke fysieke klachten.