Deprecated: Function is_staging_site is deprecated since version 3.3.0! Use in_safe_mode instead. in /data/sites/web/equinabe/www/wp-includes/functions.php on line 6031
Weven bij paarden, waarom doen ze dit? - Oorzaken & Gevolgen
Deprecated: Function is_staging_site is deprecated since version 3.3.0! Use in_safe_mode instead. in /data/sites/web/equinabe/www/wp-includes/functions.php on line 6031

info@equina.be

+ 32 475 64 88 79

[VIDEOBLOG] Wat als je hond z’n pootjes moeilijk laat aanraken?

honden

Wat als je hond niet gemakkelijk aan z'n pootjes laat komen?

Wat kan je doen als je het hond het lastig vindt dat je aan z’n pootjes komt? Als je bijvoorbeeld op regelmatige basis de pootjes wil controleren?

De meeste honden vinden het vooral lastig dat je plotseling de poten wil vastnemen. Je ziet het hier ook bij Spoekie, als je dat ineens doet krijgt hij er heel wat stress van. Het is dus heel belangrijk om het geleidelijk aan te doen, om niet de focus te zetten op het vastpakken van de poot maar wel om heel geleidelijk aan en al spelend -als je hond dat toelaat- stilletjes aan te krabbelen. Zo kan je precies doen alsof je niet doorhebt dat je richting het voetje aan het gaan bent.

Als je aan het voetje komt, begin dan terug van boven af aan naar de voeten toe om geleidelijk aan het vertrouwen op te bouwen. Ga niet meteen focussen op je ‘werkje’ tussen de tenen!

Achteraan vinden de meeste honden het nog vervelender dan de pootjes vooraan. Als je zo richting zijn pootjes gaat en je neemt de poot meteen vast vinden ze dat bedreigend. Begin ook daar dus al krabbend en ga rustig aan tussen de teentjes.

Als je hond het echt niet leuk vindt of zelfs begint te grommen heeft hij in het verleden waarschijnlijk al wat ‘pijntjes’ ervaren. Let vooral op de lichaamstaal, of de lip niet omhooggaat. Als ze echt beginnen grommen of happen is het belangrijk om eerst vertrouwen te creëren en te laten weten dat het geen pijn doet.