fbpx

info@equina.be

+ 32 475 64 88 79

Verslagen & eindwerk

PRO paarden

Aangezien onze opleiding erkend is door de Vlaamse Overheid, en je dus ook een officieel diploma ontvangt bij afstuderen, zal je op het einde van de opleiding een examen moeten afleggen en een eindwerk moeten indienen.
Over dat examen vind je meer terug op deze pagina.
Wil je meer info over de verslagen en het eindwerk? Dat vind je hieronder terug?

 

Wat zijn dat, verslagen?

Tijdens het verloop van de volledige opleiding (=1,5 jaar) wordt verwacht dat je 50 verslagen indient. Aan het begin van de opleiding ontvang je van ons een anamnese document dat je bij elke behandeling dient in te vullen. Hierop staat bijvoorbeeld alle info over het paard (medisch, huisvesting, karakter,…) en jouw bevindingen: hoe ziet het paard eruit op zicht, voel je meteen verdikkingen, warme zones,…? Welke bevindingen komen er uit jouw onderzoek? Welke behandeling stel je voor?
50 verslagen, het lijkt misschien veel! Het is echter de bedoeling dat je vanaf de start van de opleiding begint met het geven van behandelingen. In het begin zullen dit vooral enkele oefenpaarden zijn. Na enkele modules kan je echter al behandelingen geven tegen betaling. Dan wordt het invullen van die verslagen nadien maar een beetje extra werk! Bovendien heb je 25 van die verslagen/cases nodig voor je eindwerk.

De verslagen zijn voor ons als lesgever ook een handige tool om steeds te kunnen opvolgen hoe ver jij al staat, waar er eventueel dient bijgestuurd te worden of wie even een extra portie motivatie nodig heeft! 

Het eindwerk dien je in, ten laatste 6 maanden na het beëindigen van je opleiding. Indien je hiervoor geslaagd bent, verkrijg je dan ook je diploma!
Dit eindwerk mag gaan over een onderwerp naar keuze! Heb jij enorm veel interesse in bijvoorbeeld immuniteitsproblemen, voedingsgerelateerde klachten, artrose bij jonge paarden, of noem maar op? Dan kan je hier op deze manier gericht onderzoek naar verrichten, mét begeleiding!

 

Hoe?

Voor het indienen van de verslagen hebben we een apart e-mailadres. Jouw lesgever zal zo snel mogelijk jouw verslag evalueren, en je hierover feedback of tips geven. Zit je met een vraag bij de behandeling van een paard? Dan kan je ook bij je lesgever terecht, ze zijn er om jou te helpen, ondersteunen en bij te leren!

Voor je eindwerk begeleiden we je ook graag. Het is niet de bedoeling dat jij aan je lot wordt overgelaten. Krijg je tussentijds al graag wat feedback? Dan horen we het graag!