fbpx

info@equina.be

+ 32 475 64 88 79

Praktijkdagen

PRO paarden

Wanneer je deelneemt aan de PRO opleiding, zitten 12 praktijkdagen inbegrepen in je pakket. Deze staan los van de theorie- en praktijklessen en zijn bedoeld om jou te laten kennis maken met zoveel mogelijk verschillende types paarden én cases. We laten de praktijkdagen doorgaan op zoveel mogelijk verschillende stallen, in de grote regio rond Nijlen.
Ook de stal waar jouw paard staat kan in overleg aan bod komen!

Hoe gaat zo’n dag in z’n werk?

We verzamelen op de locatie van de dag.

We maken kennis met de paarden waarmee we die dag zullen werken. Vaak zijn de eigenaars ook aanwezig, een eerste gesprek over de klachten van het paard kan dan al gevoerd worden.
Nadien wordt elk paard onderzocht, door jou en je medestudenten. Samen met hen kom je meestal tot een conclusie over de oorzaak van de klachten. Evy onderzoekt het paard zelf ook, om jullie met raad en daad bij te staan. Uiteraard is het wel de bedoeling om zoveel mogelijk zélf te doen, je bent er natuurlijk om bij te leren!

Daarna wordt de behandeling besproken; welke technieken kunnen gebruikt worden om het paard te ondersteunen en de klachten te doen verdwijnen? Is er nood aan bepaalde supplementen? Dienen de eigenaars nadien nog een behandeling verder te zetten?

Afhankelijk van het aantal aanwezige studenten worden op zo’n dag 4 à 6 paarden onder handen genomen. 

Voor wie?

Deze praktijkdagen zijn bedoeld voor studenten die de module ‘Advanced’ hebben afgerond, en al minstens 1 les van de module ‘PRO’ gevolgd hebben. Ben je al afgestudeerd maar wil je je kennis even terug opfrissen door deel te nemen aan zo’n praktijkdag? Stuur snel een mailtje naar info@equina.be.

Sta je zelf op een stal waar je weleens zo’n praktijkdag zou willen laten doorgaan en voldoe je aan de volgende vereisten?

– Minstens 5 paarden ter beschikking
– Een droge en winddichte plaats om de paarden te onderzoeken/behandelen
(stalgang of grote boxen zijn meestal voldoende)
– Gemakkelijk toegankelijk toilet
– Max 30 min. rijden van Nijlen

Stuur dan snel een mailtje naar info@equina.be!