fbpx

info@equina.be

+ 32 475 64 88 79

Hoofdpijn bij honden

honden

Net zoals hun baasjes, kunnen honden ook last hebben van hoofdpijn. Ze zullen dit echter niet zo snel tonen: pijn is immers een teken van zwakte, en in de vrije natuur leidt zwakheid tot de dood.

Net zoals hun baasjes, kunnen honden ook last hebben van hoofdpijn. Ze zullen dit echter niet zo snel tonen: pijn is immers een teken van zwakte, en in de vrije natuur leidt zwakheid tot de dood. Dit instinct is ook bij onze gedomesticeerde honden behouden, hoewel wij perfect in de mogelijkheid zijn om de honden te verlossen van hun vervelende hoofdpijn. Hoe kunnen we deze echter herkennen? En vooral: wat kunnen we doen om onze trouwe viervoeters te helpen?

Hoofdpijn bij honden herkennen

Het is zaak om je hond zo goed mogelijk te kennen, zodat je ook veranderingen in zijn gedrag, hoe klein ook, kan opmerken. Honden die pijn hebben, zullen zich immers anders gedragen: ze zijn vaak slomer, slapen / liggen vaker, zijn niet meer zo enthousiast om te gaan wandelen …

In het specifieke geval van hoofdpijn, zullen de honden veelal gaan krabben aan hun nek of in de lucht er naast. Bij bepaalde bewegingen merk je dat de hond deze niet kan uitvoeren. Hij zal gaan blaffen of zelfs agressief reageren. Ook het aandoen van de halsband of het druk zetten op deze halsband bij het wandelen kan tot ongewone reacties leiden.

Hoe kan je een hond met hoofdpijn helpen?

Het is eerst en vooral belangrijk om de oorzaak van de hoofdpijn te achterhalen. Een dier heeft immers niet zomaar pijn. Misschien is het verkouden, heeft het inwendig een probleem of verdraagt het bepaalde voeding niet. Het is dan ook noodzakelijk om eerst een behandeling in te boeken.

Verder kan ook shiatsu bepaalde ondersteuning bieden. Bekijk zeker onze Advanced opleidingen, en in het bijzonder de opleiding Cranio en Structurele Shiatsu! Een Shiatsu Basics kan jou ook leren hoe je het lichaam van je hond kan laten ontspannen;