*VIDEOBLOG* Wilm Vermeir

paarden

In de serie Ruiters & Paardenwelzijn gingen we op zoek naar wat onze Belgische topruiters bezig houdt, hoe zij hun paarden trainen en hoe zij zorgen voor een optimale gezondheid bij hun paarden. Kijk mee!

Wilm Vermeir

Wie kent ‘m ondertussen niet: Wilm Vermeir, één van onze Olympische ruiters.

Ook naar die Spelen toe vindt Wilm regelmaat heel belangrijk voor z’n paarden. Regelmatig buitenkomen, maar ook regelmaat in het werk. Rustig opwarmen en veel loswerken zijn voor zijn topper IQ bijvoorbeeld heel belangrijk. Hierbij lopen z’n paarden bijvoorbeeld ook met hun hoofd waar ze willen!

Voor een mentaal gezond paard zorgt Wilm ervoor dat zijn paarden vaak gaan wandelen, bijvoorbeeld om los te draven voor een training. De variatie en andere omgeving zorgen ervoor dat het paard mentaal sterker wordt, maar ook het draven op een andere ondergrond vindt hij dan weer goed voor de pezen.

Wanneer een paard fysiek niet helemaal oké is, laat Wilm behalve een reguliere dierenarts ook op regelmatige basis een chiropractor en Equina komen voor shiatsubehandelingen. Zijn paarden laten daarna duidelijk sneller los en ontspannen veel makkelijker. Ook zichzelf laat Wilm regelmatig behandelen!

Dé ultieme tip van Wilm voor ambitieuze ruiters? Zie je paard graag, want ze moeten toch veel doen voor ons!