*VIDEOBLOG* Robin Vermeir

paarden

In de serie Ruiters & Paardenwelzijn gingen we op zoek naar wat onze Belgische topruiters bezig houdt, hoe zij hun paarden trainen en hoe zij zorgen voor een optimale gezondheid bij hun paarden. Kijk mee!

Oorzaken

Als dochter van Olympisch ruiter Wilm Vermeir, kon het niet anders of de kamioensgenen stromen ook door de aderen van Robin Vermeir.

Nu Belgisch Kampioen bij de pony’s, maar opgegroeid met als grote droom ooit op Jumping Mechelen te rijden. Begonnen zoals zoveel ponyruitertjes met shetlanders en A-pony’s, later doorgegroeid naar D-pony’s.

We merken al snel dat Robin gepassioneerd is door haar pony’s. Niet alleen heeft ze een speciaal topsortstatuut, ook de manier waarop ze spreekt over haar paarden straalt niets dan passie en enthousiasme uit.

Wat Robin belangrijk vindt tijdens het paardrijden?

1. Niet elk paard is hetzelfde, elke training zal er dan ook anders uitzien! ‘Met het ene paard rij ik regelmatiger dressuur, het andere paard doet dat helemaal niet graag dus daarmee ga ik dan vaker wandelen.’

  1. “Mijn paarden hoeven niet met hun hoofd naar beneden te lopen in het parcours”, zolang er goed contact en balans is, hoef je niet teveel aan hun mond te komen. Kunnen we alleen maar aanmoedigen! 😉
  2. Opgelet als je Robin tegenkomt op wedstrijd met een vuil paard! Robin vindt het belangrijk om met een proper paard in de ring te verschijnen, niet alleen omdat dat gewoon zo hoort, maar ook omdat het toont dat je écht met je paard bezig bent!
  3. Lang instappen, indraven aan de losse teugel, daarna pas dressuurgericht beginnen werken.
  4. Overgangen helpen om hetere paarden beter in de hand te krijgen!

Haar tips om een betere wedstrijdruiter te worden?

  1. Krijg je snel stress op wedstrijd? “Veel op wedstrijd gaan, da’s de enige oplossing!”
  2. Zoek een goede trainer!
  3. Zeker niet elke dag springen, een tweetal keer per week is voldoende, maar wel het hele jaar door routine houden!

Qua gezondheid staat voor Robins paarden, net zoals die van Wilm, een heel team aan experts klaar om elk paard in optimale gezondheid te houden. Denk zo maar aan de juiste hoefsmid, preventieve en curatieve dierenartsonderzoeken, maar zeker ook shiatsu!
Met behulp van supplementen, zeker tijdens wedstrijden, blijven ze dan ook echt in topconditie.

Shiatsu helpt paarden die op topniveau presteren om hun lichaam perfect in balans te houden. Dit zorgt voor consistentere prestaties, een verlaagde kans op blessures en mentaal welzijn.