fbpx

info@equina.be

+ 32 475 64 88 79

Humane shiatsu

Ontdek op 8 maanden tijd alle basisbeginselen van shiatsu en ga aan de slag met de uitgebreide kennis die je zal verwerven!

Je leert denken op de Japanse manier waardoor je gerichter op zoek kan gaan naar de oorzaken van bepaalde klachten. Je gaat dieper in op de elementen en de gerelateerde ziektebeelden.

Kortom, een super interessante opleiding in kleine groep met medestudenten die net als jij op zoek zijn naar dat ietsje extra!

 

Onderdelen humane shiatsu

Ook deze opleiding is, net als onze andere opleidingen, heel hands on! Dat houdt in dat je constant zal switchen tussen theorie en praktijk. De theorie die je krijgt zal ook steeds gericht zijn op behandelingen en de denkwijze.

Basisbehandeling - 4 dagen (2 x 2 dagen)

Een basis ontspannende shiatsu massage gebruik je om het lichaam tot rust te brengen en in te werken op spieren & bindweefsel.

Metaal-element - 3 dagen

Het Metaal element met als bijhorende organen Long en Dikke Darm staat enerzijds voor intuïtie (balans), anderzijds voor verdriet (onbalans). Heel vaak moet je bij huidklachten en immuniteitsproblemen de oorzaak zoeken in het Metaal-element.

Uiteraard krijg je tijdens deze 3-daagse ook de eerste introductie tot de 5 elementen.

Mensen die veel Metaal in hun karakter hebben zijn vaak echte doorzetters, ze hebben een sterk rechtvaardigheidsgevoel en kunnen dingen gemakkelijk onderscheiden. Het zijn heel vaak gestructureerde en gedisciplineerde types.

Wanneer dit element in onbalans is, kunnen de Metaal-types moeilijk uit hun schulp kruipen en een zekere onverschilligheid uitstralen. Het gestructureerde wordt dan meer een extreme rechtlijnigheid waardoor ze erg streng worden en vaak als muggenzifter bestempeld worden.

 

Aarde-element - 3 dagen

Aarde-element: wat betekent dat? Hoe lopen de meridianen? Welke ziektebeelden/klachten gaan hiermee gepaard en wat kan je doen om de oorzaak weg te nemen?

Ben jij een echte piekeraar en maak je je vaak zorgen over vanalles en nog wat? Heb je snel blauwe plekken en staat er ‘s avonds een afdruk van  je sokken in je benen? Zorg je vaak meer voor jezelf dan voor anderen? Jij bent hoogstwaarschijnlijk een Aarde-typetje!

Maag- en Miltmeridiaan
Verloop van een behandeling, afnemen anamnese
Yin en Yang

Vuur-element - 3 dagen

Beschrijven mensen jou vaak als spraakwaterval, kan je heel “vurig” worden tijdens gesprekken? Loopt jouw gezicht vaak rood aan en heb je last van zweethanden? Zijn jouw emoties soms een rollercoaster: van overdreven happy en excited naar heel boos of zelfs haatgevoelens? Hey, jij Vuur typetje! 😉

Hart- en Dunne Darm-meridiaan

Hartgouverneur en 3-Warmer
5-elementenleer

Water-element - 3 dagen

Het gezegde “Stille wateren, diepe gronden” is uitgevonden voor dit type!  Het zijn vaak filosofische types die graag vanalles en nog wat uitzoeken. Ze bijten zich vast in een onderwerp en rusten niet tot het afgesloten is. Nieuwsgierig maar voorzichtig en verstandig, een echt familiemens die af en toe de nodige ‘personal space’ nodig heeft.

Het zijn slimme en onafhankelijke types, wat er bij een onbalans voor zorgt dat ze emotioneel nogal afgesloten kunnen zijn. Het risico bestaat dat deze persoon geïsoleerd en eenzaam raken.

Het zal je dan ook niet verbazen dat burn-outs, maar ook bijvoorbeeld fibromyalgie en cvs onder dit element vallen.

Blaas- en Niermeridiaan
Haradiagnose

Hout-element - 3 dagen

Het Hout-element: het element dat gelinkt is aan Lever en Galblaas.

Hout-types die in onbalans zijn kunnen veel woede en frustratie ondervinden. Het zijn vaak heel competitiegerichte mensen die houden van uitdagingen, snelheid,…

Ziektebeelden die vaak kunnen voorkomen bij hout-types zijn migraine/hoofdpijn, jeukende of heel droge ogen.

Lever- en Galblaasmeridiaan
Gouverneursmeridiaan en Conceptievat
Gesprekstechnieken (actief luisteren, vraagstelling, introductie NLP en geweldloze communicatie)
Behandelen op tafel

 

Opleiding op maat

Vul onderstaand formulier in en we contacteren u zo snel mogelijk.
  Jouw gegevens

  Vul hier jouw
  gegevens in.

  Datum & locatie  Ruddervoorde

  Stabroek

  Stabroek: vlakbij de grens met Nederland, dus perfect geschikt voor Vlaamse én Nederlandse studenten.

  ONLINE

  Humbeek

  Humbeek ligt in Vlaams-Brabant, in de groene rand rond Brussel.

  Grobbendonk

  De WAF Store, gelegen te Grobbendonk is gemakkelijk bereikbaar via de E313, afrit Herentals-West!

  Rijkevorsel

  Rijkevorsel ligt tegen de Nederlandse grens, vlakbij Turnhout. Hier gaat een groot deel van onze hondenopleidingen door.

  Grimbergen

  Grimbergen ligt in Vlaams-Brabant, in de groene rand rond Brussel.

  Kampenhout

  Kampenhout is gelegen in Vlaams Brabant. Onze leslocatie bevindt zich op stal De Laarhoeve. Op deze locatie kan je je eigen paard meebrengen.

  Oud Turnhout

  Oud-Turnhout is een gemeente in het noordoosten van de provincie Antwerpen. Onze leslocatie bevindt zich op het Hippisch Centrum Ruiterlijk Genoegen. Op deze locatie kan je je eigen paard meebrengen én overnachten.

  Bevel

  Bevel: de uitvalsbasis van Equina. We hebben er onze eigen paarden en voorzieningen. Het ligt vlakbij Lier & Zandhoven in de Antwerpse Kempen.

  Prijs

  2359,5

  De deelnameprijs voor deze opleiding bedraagt slechts € 2359.5 incl. 21% BTW!

  Door in te schrijven verbindt u zich tot het betalen van de deelnameprijs. Na inschrijving ontvangt u binnen enkele minuten een factuur via e-mail die u eenvoudig online kan betalen, met Bancontact, kredietkaart of overschrijving.

  Data

  Opleiding weekenddagen
  • 11, 12 maart ’23
  • 22, 23 april ’23
  • 12, 13, 14 mei ’23
  • 23, 24, 25 juni ’23
  • 15, 16, 17 september ’23
  • 13, 14, 15 oktober ’23
  • 17, 18, 19 november ’23

  Wat zeggen onze ex-studenten?

  Mijn hondje was bijna opgegeven door de dierenarts.

  Een topteam als je het mij vraagt… Mijn kleine lieverd was zo ziek, bijna opgegeven door de dierenarts. Na 2 behandelingen door Evy was mijn kleine lieverd springlevend! Ik volgde ook een workshop en pas het nog elke dag toe!

  Nancy Lamont
  Oprichtster Provita

  Ik heb gezien dat shiatsu de paarden écht kan helpen. Dat de behandelingen (bv. cranio) ongelooflijk deugd doen bij paarden. Ik ben al gestart in bijberoep en hopelijk binnenkort in hoofdberoep!

   

  Tom A.
  Student PRO opleiding

  Een intensieve week, waar verschillende behandeltechnieken worden bekeken die je nadien al op je eigen paarden kan toepassen, mét resultaat!

   

  Anka D.R.
  Student intensieve zomercursus + PRO opleiding

  Een stapje dichter naar mijn toekomst!

   

  Axelle D.G.
  Student intensieve zomercursus

  De intensieve cursus was een super ervaring? Je wordt een hele week ondergedompeld in de sfeer en kennis van shiatsu. Met diverse tips en tricks kan je meteen aan de slag met je eigen paard (en jezelf). Alles wordt zeer goed uitgelegd met bijhorend beeldmateriaal zodat je ook na deze week veel kan oefenen!

   

  Inneke H.
  Student intensieve zomercursus + PRO opleiding.

  Ben naar de workshop Moody Mares geweest. Was alweer héél interessant. Véél info en tools meegekregen! De ervaring en kennis van Evy is super uitgebreid en waardevol. Geeft alweer een boost om paardjes te mogen gaan helpen...😍🐎💖

   

  Hilde D.
  Afgestudeerd PRO opleiding

  Astmatisch paard na inentingen gekregen te hebben tegen rhino en griep en tetanus... half uurtje bij Evy en paardje terug volledig rustig en ontspannen...
  volgens dierenarts zou het langzaam elke dag klein beetje beter worden en was het stofallergie.
  Ja stallen zijn nu volledig terug spik en span na grote kuis, maar toch blij dat paardje nu al terug Oke is...
  Dank je Evy voor alle inzichten😘

   

  Els D.P.

  Passion for well-being of dogs, horses, and humans shines through every interaction.

  I want to know more! What a great introduction to Shiatsu. And the dogs LOVED the lessons too (sooo relaxed, every one of them)

  Greet G.
  Student Basics

  Heeft mijn merrie fantastisch geholpen die na pleeg moederschap jaar melk bleef geven, waar door het eindelijk is opgelost ❤️ eeuwig dankbaar

  Inge K.
  Elke cursus, workshop en opleiding superboeiend en supertof gegeven 😍!! Veel nieuwe info, tips & tricks! 💪🏽🐴🐴thx!

  Lana D.G.

  Afgestudeerd PRO opleiding
  Altijd interessant een hele leuke aanvulling voor de cursus shiatsu pro. De cursus in algemeen is zeer goed ! Nog steeds tevreden dat ik de kans gegrepen heb om ze te volgen. ⭐️

  Charlien V.

  Afgestudeerd PRO opleiding
  De studenten van Equina zijn onlangs onze paarden komen behandelen met shiatsu massages.
  Heerlijk vonden ze het, en mooie resultaten behaald. Zeker voor herhaling...
  Ik raad iedereen aan zijn paard een shiatsu massage te laten geven door Equina.
  Ann M.
  Vorige week ben ik de cursus Moorstempel en hotstone massage voor honden gaan volgen bij Equina. Het was een leuke avond met weer een heleboel extra info waar ik mee naar huis ging! Een originele en interessante toevoeging op mijn professionele opleiding Shiatsu voor honden. En als surplus, kregen we van Evy ook een boel businesstips, afgestemd op onze eigen onderneming.
  Ben heel blij dat ik me ingeschreven heb, het was echt meer dan de moeite!

  Nathalie D.R.
  Afgestudeerd PRO opleiding honden

  Mijn Chihuahua Bambam (3,5 jaar) was nooit ziek, tot haar 1 jaar. Daarna begon ze ineens ademhalingsproblemen, slijmen en energiegebrek te krijgen. Na de dierenarts (bloed trekken, radiografie, met camera in de luchtwegen enz) werden we doorverwezen naar Merelbeke. Ook daar konden de professoren ons niet verder helpen.
  Na doorverwijzing door vriendin kwam ik bij Evy terecht. Het bleek simpelweg aan haar voeding te liggen. Na 3 behandelingen zijn de skijmen zo goed als weg, heb ik terug een speels en energiek hondje! Ik ben zo dankbaar dat ik Evy heb leren kennen, en dat ze mijn BamBam terug gezond heeft gemaakt.

  Sabine C.

  Heel fijne manier van lesgeven, goede combi theorie & praktijk. Docent speelt enorm in op de vragen en noden van de personen én honden in de groep. Heel leuke en goede lesgeefster, echt een aanrader!

  Karen V.

  Leuke opleiding waardoor ik een extra aanbod kan aanbieden. Ook een leuk moment met mijn eigen hond!

  An L.

  Vlotte, interactieve opleiding. Veel uitleg die je dan meteen kan uitproberen op je hond: ideale combinatie.

  Docente spreekt met kennis van zaken, die ze met plezier/enthousiasme deelt.

  Anja C.

  Contacteer ons

  Heb je vragen voor Equina of wil je graag een opleiding volgen?
  Laat het ons weten en we nemen snel contact met je op.