fbpx

info@equina.be

+ 32 475 64 88 79

Equina PRO Paarden

Omschrijving

Maak van je passie je beroep: word een professioneel shiatsu practioner. Na de Equina Shiatsu PRO opleiding van 18 maanden en bijhorend examen treed je toe tot een vaste kern experten die natuurlijke gezondheid en geluk centraal stellen. Niet enkel in hun levenswijze, ook in hun omgang met van dieren (paard en/of hond).

Officieel
erkend

Onderdelen Shiatsu Pro

De Shiatsu Advanced opleiding bestaat uit 9 onderdelen. Klik op het onderdeel voor meer informatie.

Botproblemen, stress & angst

Spieren, pezen & ligamenten

Huid- en immuniteitsproblemen

Spijsvertering, koliek & maagzweren

Hormonale problemen & bloedsomloop

Meridianenleer

Verslagen & eindwerk

Praktijkdagen

Examen & diploma

De opleidingen!

VIDEO

Hoe gaat zo’n opleiding er nu eigenlijk aan toe en hoe is de sfeer tijdens de lesdagen?

Wat doe je zoal op zo’n opleidingsdag? Kijk even mee naar deze sfeerbeelden!

Opleiding op maat

Vul onderstaand formulier in en we contacteren u zo snel mogelijk.


  FAQ’s

  Is er genoeg werkgelegenheid in deze sector?

  Absoluut!! Bedenk eens hoeveel manèges, privé stallen en weides jij alleen al in jouw buurt weet zijn?! Reken daarbij dat er ongeveer 10 à 15 mensen per jaar afstuderen als practitioner over heel Vlaanderen… Als jij zelf gemotiveerd, je er echt voor wil inzetten én het goed aanpakt, kan je er na een opstarttijd zelfs een fulltime job van maken. Let wel op, dit komt (zoals alle dingen die het waard zijn 😉 ) niet vanzelf.

  Zijn er al niet teveel practitioners?

  Nee hoor! Vergeet ook niet dat niet iedereen die afstudeert aan de slag gaat als practitioner. Sommige van onze studenten hebben al een lopende praktijk als bvb lesgever in het paardrijden, hebben een eigen pensionstal of werken al met paarden op gebied van coaching en zien dit dus als een aanvulling op hun service. Anderen blijven dit eerder hobbymatig doen en behandelen vooral de paarden van vrienden en kennissen, stalgenoten,…

  Hoezo kan je een paard van zijn klachten afhelpen zonder medische achtergrond?

  Deze vraag krijgen we maar al te vaak! We zijn allemaal opgegroeid met het idee dat artsen/wetenschappers alles weten. Uiteraard is de wetenschap een zeer grote bron van informatie en zouden we niet kunnen leven zonder, shiatsu is er dan ook om te ondersteunen waar wetenschap tekortschiet, of als aanvulling! We krijgen tijdens behandeling vaak honden en paarden over de vloer die al een heel lijdensweg (fysiek, mentaal én financieel) hebben afgelegd, of dieren die door de artsen zijn opgegeven, waarbij nooit de échte onderliggende oorzaak werd gevonden. Helaas blijkt dat men ontstekingsremmers, cortisone-inspuitingen, infiltraties of zware medicatie als de énige oplossing ziet.
  Pracitioners kunnen met behulp van de eeuwenoude Chinese geneeswijze echter op zoek gaan naar de oorzaak van de klachten, en die wegnemen met behulp van acupunctuurpunten, spiermassages, voeding, enz… Natuurlijk verdwijnen de bijhorende klachten dan ook vanzelf…

  ’t Is toch een serieuze investering, vanwaar die prijs?

  Klopt, we minimaliseren die prijs ook niet, het is een stevige investering! Als je echter bedenkt dat je hiervoor 18 jaar aan kennis, vallen en opstaan en héél veel praktijkervaring in de plaats krijgt, kan je het misschien beter begrijpen! Het pad werd al grotendeels voor jou geëffend!
  Onze lesgevers zijn degelijk opgeleide mensen, die constant begeleid worden, die bijscholingen volgen én een passie hebben voor shiatsu en het lesgeven.
  We willen in onze PRO voornamelijk studenten verwelkomen die er echt voor gaan, ermee bezig zijn en bovenal gepassioneerd zijn. We proberen steeds een wildgroei te vermijden en zullen steeds kwaliteit garanderen.
  Verder biedt Equina jou ook ondersteuning bij de opstart van je onderneming! Niet alleen kunnen wij je vragen beantwoorden over het aanvragen van ondernemingsnummer en KMO portefeuille, je kan ons ook steeds advies vragen over het zoeken naar nieuwe klanten, je bedrijf echt laten draaien, hoe je shiatsu kan uitleggen aan je klanten of mensen die er nogal sceptisch tegenover staan en hoe je kan omgaan met die mensen. Want geloof ons vrij, die zul je genoeg tegenkomen. Na 1 behandeling bij een vriendin/kennis is dat meestal snel anders 😉

  Kan ik tijdens mijn opleiding ook al geld verdienen met behandelingen?

  Zeker! Als je de eerste praktische modules achter de rug hebt kan je starten met het geven van behandelingen tegen betaling. Tijdens de Advanced module vragen onze studenten hier gemiddeld 35 EUR voor. Naarmate de opleiding (en dus je kennis/ervaring) vordert, wordt dit bedrag ook hoger.
  Als afgestudeerde Equina-student ben je verplicht om minstens 65 EUR aan te rekenen voor een behandeling. Naarmate je verdere ervaring kan dit uiteraard nog stijgen.
  Als je dan bedenkt dat onze studenten die hier gemotiveerd mee bezig zijn, gemiddeld zo’n 2 à 4 behandelingen per week uitvoeren, kan je voor jezelf even uitrekenen wat dat voor jou betekent!

  Kan de betaling gespreid worden?

  Yes! Aangezien we werken met vaste modules (Advanced – PRO module 1 – PRO module 2&3) krijg je van ons sowieso 3 facturen. Je kan ervoor opteren om deze 3 facturen gespreid te betalen, om de 6 maanden een factuur.
  Zoals je hierboven al kon lezen, kan je al geld verdienen tijdens je opleiding! Als je dit erbij telt, kan je telkens tijdens een module beginnen sparen voor de volgende schijf.

  Wat als ik heel graag de opleiding wil volgen, maar ik op dit moment niet genoeg spaargeld heb?

  Via Equina kan je een lening aangaan bij bepaalde kantoren van BNP Paribas Fortis, en zo je opleiding alvast betalen en maandelijks je lening afbetalen. Voor meer info hierover mag je gerust een mailtje sturen!

  Waarom kiezen voor Equina?

  Ben je nog niet overtuigd door bovenstaande uitleg? Misschien dan wel door onze persoonlijke aanpak en ondersteuning? Door onze gekwalificeerde lesgevers met daarbovenop nog eens elk hun specifieke expertisegebieden? Of spreekt de mogelijkheid tot het volgen van extra workshops je wel aan? Wil je na de paardenopleiding ook bijsturen voor practitioner voor honden? Dat kan bij ons in 8 dagen!
  Equina is trouwens ook het enige erkende opleidingsinstituut voor shiatsu voor paarden en honden in Vlaanderen!

  Je kan met de KMO-portefeuille betalen en krijgt toegang tot onze Online Academy. Daarbuiten kan je steeds gratis deelnemen aan webinars, krijg je onze nieuwsbrief met interessante artikels en blogs en kan je steeds bij ons terecht voor advies! Ook na je afstuderen zal je af en toe nog vragen hebben over behandelingen. We’re just 1 WhatsApp message away! 😉

  Wil je het eens in levende lijve voelen, en zien of Equina wel de juiste match is voor jou? Schrijf je dan snel in voor een intro-workshop of download het e-book! Je krijgt dan automatisch onze nieuwsbrieven én wordt op de hoogte gehouden van exclusieve aanbiedingen (toegang tot infodagen, korting op workshops,…)

  Shiatsu PRO in het volledige traject

  Shiatsu Basics

   1 dag of twee avonden

  De perfecte introductie voor iedereen die
  zijn dier en zichzelf wil laten genieten.

  Shiatsu Advanced

   6 maanden

  Voor iedereen die dieper
  wil ingaan op de behandeltechnieken om zijn of haar eigen paard te ondersteunen!

  Shiatsu PRO

   12 maanden

  Help dieren zichzelf te genezen door de kracht van shiatsu en maak van je passie je beroep door het volgen van deze opleiding!

  Onze lesgevers

  Evy

  Lesgever voor
  Shiatsu PRO paarden en honden, Kennismakingstraining, Basics paarden, Workshops, Praktijkdagen en bijscholingen
  Locatie
  Bevel

  Cinthia

  Lesgever voor
  Shiatsu Advanced en PRO paarden
  Locatie
  Grimbergen

  Gaëlle

  Lesgever voor
  Shiatsu Basics, Advanced & PRO paarden
  Locatie
  Kampenhout, Oud Turnhout

  Erkenning van de opleiding

  Equina is het enige door het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen erkende Shiatsu-opleidingsinstituut. Hierdoor kan elke student die beschikt over een geldig BTW-nummer aanspraak maken op een subsidie van 30% voor het volgen van deze opleiding.

  Bovendien is Equina sinds 2003 tevens erkend door de Belgische Shiatsu Federatie. Enkel personen die over deze erkenning beschikken mogen Shiatsu opleidingen aanbieden. Begin 2018 behaalde Equina ook nog de erkenning door de Paarden- en Honden Shiatsu Federatie (www.phsf.be). Deze heeft als doel om shiatsu bij dieren bekender te maken en om practitioners te ondersteunen.

  Je eigen erkenning behalen om er beroepsmatig mee aan de slag te gaan 

  Na het volgen van en het slagen voor de 3 niveaus van de opleiding behaal je het Equina Shiatsu Practitioner Diploma. Hiermee kan je meteen aan de slag als Paarden- of Honden Shiatsu Practitioner.

  Om erkend te worden door de Belgische Shiatsu Federatie, dien je naast onze opleiding ook het eerste jaar van de opleiding Humane Shiatsu vervolledigd te hebben. Deze kan je zowel voor, tijdens als na de Equina-opleiding volgen. Het overgrote deel van onze Equina-studenten beschrijft deze als een “absolute must”, aangezien je hierdoor ook de ruiter of eigenaar van het dier mee kan “shiatsu-en”.

  Zoals je hierboven al kon lezen, kan je ook rekenen op de hulp van de PHFS. Deze organisatie zal jou als student of practitioner ondersteunen bij het uitbouwen van jouw praktijk. Bovendien zorgen ze er voor dat je je kennis up-to-date kan houden met minstens 4 vrijblijvende opleidingen per jaar. Nog een leuk weetje: de PHSF steunt elk jaar een goed doel voor honden én een voor paarden.

  Wat zeggen onze ex-studenten?

  Mijn hondje was bijna opgegeven door de dierenarts.

  Een topteam als je het mij vraagt… Mijn kleine lieverd was zo ziek, bijna opgegeven door de dierenarts. Na 2 behandelingen door Evy was mijn kleine lieverd springlevend! Ik volgde ook een workshop en pas het nog elke dag toe!

  Nancy Lamont
  Oprichtster Provita

  Ik heb gezien dat shiatsu de paarden écht kan helpen. Dat de behandelingen (bv. cranio) ongelooflijk deugd doen bij paarden. Normaalgezien ga ik dit in bijberoep doen, om te beginnen!

   

  Tom A.
  Student PRO opleiding

  Een intensieve week, waar verschillende behandeltechnieken worden bekeken die je nadien al op je eigen paarden kan toepassen, mét resultaat!

   

  Anka D.R.
  Student intensieve zomercursus + PRO opleiding

  Een stapje dichter naar mijn toekomst!

   

  Axelle D.G.
  Student intensieve zomercursus

  De intensieve cursus was een super ervaring? Je wordt een hele week ondergedompeld in de sfeer en kennis van shiatsu. Met diverse tips en tricks kan je meteen aan de slag met je eigen paard (en jezelf). Alles wordt zeer goed uitgelegd met bijhorend beeldmateriaal zodat je ook na deze week veel kan oefenen!

   

  Inneke H.
  Student intensieve zomercursus + PRO opleiding.

  Ben naar de workshop Moody Mares geweest. Was alweer héél interessant. Véél info en tools meegekregen! De ervaring en kennis van Evy is super uitgebreid en waardevol. Geeft alweer een boost om paardjes te mogen gaan helpen...😍🐎💖

   

  Hilde D.
  Afgestudeerd PRO opleiding

  Astmatisch paard na inentingen gekregen te hebben tegen rhino en griep en tetanus... half uurtje bij Evy en paardje terug volledig rustig en ontspannen...
  volgens dierenarts zou het langzaam elke dag klein beetje beter worden en was het stofallergie.
  Ja stallen zijn nu volledig terug spik en span na grote kuis, maar toch blij dat paardje nu al terug Oke is...
  Dank je Evy voor alle inzichten😘

   

  Els D.P.

  Passion for well-being of dogs, horses, and humans shines through every interaction.

  I want to know more! What a great introduction to Shiatsu. And the dogs LOVED the lessons too (sooo relaxed, every one of them)

  Greet G.
  Student Basics

  Heeft mijn merrie fantastisch geholpen die na pleeg moederschap jaar melk bleef geven, waar door het eindelijk is opgelost ❤️ eeuwig dankbaar

  Inge K.
  Elke cursus, workshop en opleiding superboeiend en supertof gegeven 😍!! Veel nieuwe info, tips & tricks! 💪🏽🐴🐴thx!

  Lana D.G.

  Afgestudeerd PRO opleiding
  Altijd interessant een hele leuke aanvulling voor de cursus shiatsu pro. De cursus in algemeen is zeer goed ! Nog steeds tevreden dat ik de kans gegrepen heb om ze te volgen. ⭐️

  Charlien V.

  Afgestudeerd PRO opleiding
  De studenten van Equina zijn onlangs onze paarden komen behandelen met shiatsu massages.
  Heerlijk vonden ze het, en mooie resultaten behaald. Zeker voor herhaling...
  Ik raad iedereen aan zijn paard een shiatsu massage te laten geven door Equina.
  Ann M.
  Vorige week ben ik de cursus Moorstempel en hotstone massage voor honden gaan volgen bij Equina. Het was een leuke avond met weer een heleboel extra info waar ik mee naar huis ging! Een originele en interessante toevoeging op mijn professionele opleiding Shiatsu voor honden. En als surplus, kregen we van Evy ook een boel businesstips, afgestemd op onze eigen onderneming.
  Ben heel blij dat ik me ingeschreven heb, het was echt meer dan de moeite!

  Nathalie D.R.
  Afgestudeerd PRO opleiding honden

  Mijn Chihuahua Bambam (3,5 jaar) was nooit ziek, tot haar 1 jaar. Daarna begon ze ineens ademhalingsproblemen, slijmen en energiegebrek te krijgen. Na de dierenarts (bloed trekken, radiografie, met camera in de luchtwegen enz) werden we doorverwezen naar Merelbeke. Ook daar konden de professoren ons niet verder helpen.
  Na doorverwijzing door vriendin kwam ik bij Evy terecht. Het bleek simpelweg aan haar voeding te liggen. Na 3 behandelingen zijn de skijmen zo goed als weg, heb ik terug een speels en energiek hondje! Ik ben zo dankbaar dat ik Evy heb leren kennen, en dat ze mijn BamBam terug gezond heeft gemaakt.

  Sabine C.

  Ik wil graag meer weten over

  Contacteer ons

  Heb je vragen voor Equina of wil je graag een opleiding volgen?
  Laat het ons weten en we nemen snel contact met je op.