fbpx

info@equina.be

+ 32 475 64 88 79

Dissectie van het paard

Omschrijving

Tijdens deze 3-daagse opleiding leer jij het lichaam van het paard kennen, van binnen en van buiten (letterlijk dan 😉 ). Het zal je helpen bij behandelingen, en het begrijpen van de werking van het lichaam. Zo vloeien de Oosterse en de Westerse visie naadloos in elkaar over!
De opleiding vindt plaats in Oosteind, net boven Breda. In de buurt zijn verschillende B&B’s of hotels aanwezig.

Schrijf je nu in

Verzeker meteen je plaats en schrijf online in voor deze opleiding.
  Jouw gegevens

  Vul hier jouw
  gegevens in.

  KMO Portefuille
  Deze optie is enkel mogelijk voor opleidingen met een deelnameprijs hoger dan €100 excl. BTW

  Datum & locatie  Humbeek

  Humbeek ligt in Vlaams-Brabant, in de groene rand rond Brussel.

  Grobbendonk

  De WAF Store, gelegen te Grobbendonk is gemakkelijk bereikbaar via de E313, afrit Herentals-West!

  Rijkevorsel

  Rijkevorsel ligt tegen de Nederlandse grens, vlakbij Turnhout. Hier gaat een groot deel van onze hondenopleidingen door.

  Grimbergen

  Grimbergen ligt in Vlaams-Brabant, in de groene rand rond Brussel.

  Kampenhout

  Kampenhout is gelegen in Vlaams Brabant. Onze leslocatie bevindt zich op stal De Laarhoeve. Op deze locatie kan je je eigen paard meebrengen.

  Oud Turnhout

  Oud-Turnhout is een gemeente in het noordoosten van de provincie Antwerpen. Onze leslocatie bevindt zich op het Hippisch Centrum Ruiterlijk Genoegen. Op deze locatie kan je je eigen paard meebrengen én overnachten.

  Bevel

  Bevel: de uitvalsbasis van Equina. We hebben er onze eigen paarden en voorzieningen. Het ligt vlakbij Lier & Zandhoven in de Antwerpse Kempen.

  Prijs

  1166,79

  De deelnameprijs voor deze opleiding bedraagt slechts € 1166.79 incl. 21% BTW!

  Door in te schrijven verbindt u zich tot het betalen van de deelnameprijs. Na inschrijving ontvangt u binnen enkele minuten een factuur via e-mail die u eenvoudig online kan betalen, met Bancontact, kredietkaart of overschrijving. Bedrijven en zelfstandigen (in bijberoep) kunnen vanaf 100€ excl BTW via de KMO-portefeuille 30% subsidie voor deze opleiding aanvragen. Klik hier voor meer informatie.

  Opleidingsdetails

  Wat zal je leren?

  In deze module gaan we op zoek naar het verhaal achter het paard, wat je meer leert over het ontstaan van problemen en klachten en wat de invloed hiervan op het lichaam van het paard is. Daarnaast leer je wat je eraan kunt doen om deze problemen en klachten te voorkomen en op te lossen. Tijdens de dissectie onderzoek je verschillende lagen van het paard. Leer je hoe elke laag zijn eigen functies en structuur heeft en daarnaast deel uitmaakt van het gehele lichaam. Een dissectie maakt als geen andere module duidelijk hoe verschillende aspecten met elkaar in verbinding staan en elkaar beïnvloeden. Dit geeft niet alleen gegevens over de beweging en ontwikkelingen van het paard maar ook veel informatie over blessures, verwondingen of ontstekingen. Elk paard geeft weer nieuwe en andere informatie en laat zien hoe ieder individu zijn eigen anatomie en biomechanica heeft.


  Maar zo’n dissectie geeft ook heel veel informatie over de middelen die wij gebruiken tijdens het trainen van het paard. Zo leer je wat voor effect verschillende soorten bitten op de mond van het paard hebben en op de beweging van het tongbeen en de voor- en achterbenen. Dit geeft je daarnaast de ideale gelegenheid om de bewegingsbeperking van zadels te onderzoeken. De module helpt je letterlijk om te snappen hoe het paard precies in elkaar zit en reageert.

   

  In de drie praktijkdagen word je door Zefanja Vermeulen en haar team meegenomen in het onderzoek naar het leven van het paard, waarbij ze je op de hoogte brengen van de laatste studies. Elk gegeven van het lichaam onthult meer over hoe zijn leven eruit heeft gezien, waardoor je je even waant in een echte CSI-serie.


  Onderwerpen in de module:

  • Fascia (bindweefsel rondom spieren, botten, gewrichten en lichaamsholtes)
  • Lagen van de spieren en hun functie en verbindingen
  • Gewrichten en aanhechtingen van de spieren
  • Pezen & ligamenten
  • Bloedvaten
  • Hoofd met alle spieren, zenuwen en tongbeen
  • Lymfeknopen
  • Wervels
  • Organen

  Dit is inclusief een zeer uitgebreide handleiding met een naslagwerk van alle informatie die je tijdens de module krijgt aangeboden. Daarnaast is er een professionele teamfotograaf bij de dissectie aanwezig die de mooiste beelden vastlegt en na de cursus gratis verstrekt aan de deelnemers. We werken met een beperkte groepsgrootte om iedereen persoonlijke aandacht te garanderen.

  Wat zeggen onze ex-studenten?

  Mijn hondje was bijna opgegeven door de dierenarts.

  Een topteam als je het mij vraagt… Mijn kleine lieverd was zo ziek, bijna opgegeven door de dierenarts. Na 2 behandelingen door Evy was mijn kleine lieverd springlevend! Ik volgde ook een workshop en pas het nog elke dag toe!

  Nancy Lamont
  Oprichtster Provita

  Ik heb gezien dat shiatsu de paarden écht kan helpen. Dat de behandelingen (bv. cranio) ongelooflijk deugd doen bij paarden. Ik ben al gestart in bijberoep en hopelijk binnenkort in hoofdberoep!

   

  Tom A.
  Student PRO opleiding

  Een intensieve week, waar verschillende behandeltechnieken worden bekeken die je nadien al op je eigen paarden kan toepassen, mét resultaat!

   

  Anka D.R.
  Student intensieve zomercursus + PRO opleiding

  Een stapje dichter naar mijn toekomst!

   

  Axelle D.G.
  Student intensieve zomercursus

  De intensieve cursus was een super ervaring? Je wordt een hele week ondergedompeld in de sfeer en kennis van shiatsu. Met diverse tips en tricks kan je meteen aan de slag met je eigen paard (en jezelf). Alles wordt zeer goed uitgelegd met bijhorend beeldmateriaal zodat je ook na deze week veel kan oefenen!

   

  Inneke H.
  Student intensieve zomercursus + PRO opleiding.

  Ben naar de workshop Moody Mares geweest. Was alweer héél interessant. Véél info en tools meegekregen! De ervaring en kennis van Evy is super uitgebreid en waardevol. Geeft alweer een boost om paardjes te mogen gaan helpen...😍🐎💖

   

  Hilde D.
  Afgestudeerd PRO opleiding

  Astmatisch paard na inentingen gekregen te hebben tegen rhino en griep en tetanus... half uurtje bij Evy en paardje terug volledig rustig en ontspannen...
  volgens dierenarts zou het langzaam elke dag klein beetje beter worden en was het stofallergie.
  Ja stallen zijn nu volledig terug spik en span na grote kuis, maar toch blij dat paardje nu al terug Oke is...
  Dank je Evy voor alle inzichten😘

   

  Els D.P.

  Passion for well-being of dogs, horses, and humans shines through every interaction.

  I want to know more! What a great introduction to Shiatsu. And the dogs LOVED the lessons too (sooo relaxed, every one of them)

  Greet G.
  Student Basics

  Heeft mijn merrie fantastisch geholpen die na pleeg moederschap jaar melk bleef geven, waar door het eindelijk is opgelost ❤️ eeuwig dankbaar

  Inge K.
  Elke cursus, workshop en opleiding superboeiend en supertof gegeven 😍!! Veel nieuwe info, tips & tricks! 💪🏽🐴🐴thx!

  Lana D.G.

  Afgestudeerd PRO opleiding
  Altijd interessant een hele leuke aanvulling voor de cursus shiatsu pro. De cursus in algemeen is zeer goed ! Nog steeds tevreden dat ik de kans gegrepen heb om ze te volgen. ⭐️

  Charlien V.

  Afgestudeerd PRO opleiding
  De studenten van Equina zijn onlangs onze paarden komen behandelen met shiatsu massages.
  Heerlijk vonden ze het, en mooie resultaten behaald. Zeker voor herhaling...
  Ik raad iedereen aan zijn paard een shiatsu massage te laten geven door Equina.
  Ann M.
  Vorige week ben ik de cursus Moorstempel en hotstone massage voor honden gaan volgen bij Equina. Het was een leuke avond met weer een heleboel extra info waar ik mee naar huis ging! Een originele en interessante toevoeging op mijn professionele opleiding Shiatsu voor honden. En als surplus, kregen we van Evy ook een boel businesstips, afgestemd op onze eigen onderneming.
  Ben heel blij dat ik me ingeschreven heb, het was echt meer dan de moeite!

  Nathalie D.R.
  Afgestudeerd PRO opleiding honden

  Mijn Chihuahua Bambam (3,5 jaar) was nooit ziek, tot haar 1 jaar. Daarna begon ze ineens ademhalingsproblemen, slijmen en energiegebrek te krijgen. Na de dierenarts (bloed trekken, radiografie, met camera in de luchtwegen enz) werden we doorverwezen naar Merelbeke. Ook daar konden de professoren ons niet verder helpen.
  Na doorverwijzing door vriendin kwam ik bij Evy terecht. Het bleek simpelweg aan haar voeding te liggen. Na 3 behandelingen zijn de skijmen zo goed als weg, heb ik terug een speels en energiek hondje! Ik ben zo dankbaar dat ik Evy heb leren kennen, en dat ze mijn BamBam terug gezond heeft gemaakt.

  Sabine C.

  Ik wil graag meer weten over

  Contacteer ons

  Heb je vragen voor Equina of wil je graag een opleiding volgen?
  Laat het ons weten en we nemen snel contact met je op.