fbpx

info@equina.be

+ 32 475 64 88 79

Klachtenbehandeling voor paarden & honden

Een 8-daagse opleiding klachtenbehandeling voor honden en paarden.

Leer hoe je klachten kan onderverdelen in de 5 elementen. Van daaruit leer je werken op de belangrijkste meridiaanpunten om acute en chronische klachten aan te pakken. Je gaat gericht werken op de oorzaak zodat de klachten vanzelf verdwijnen.

Wil je graag eens kennismaken met deze werkwijze en technieken? Schrijf je dan eerst in voor de introdag klachtenbehandeling bij honden en paarden. Dat kan op deze pagina.

Schrijf je nu in

Verzeker meteen je plaats en schrijf online in voor deze opleiding.
  Jouw gegevens

  Vul hier jouw
  gegevens in.

  KMO Portefuille
  Deze optie is enkel mogelijk voor opleidingen met een deelnameprijs hoger dan €100 excl. BTW. KMO-portefeuille kan NIET gebruikt worden voor Basics, humane shiatsu, acupressuur.

  Datum & locatie  Ruddervoorde

  Stabroek

  Stabroek: vlakbij de grens met Nederland, dus perfect geschikt voor Vlaamse én Nederlandse studenten.

  ONLINE

  Humbeek

  Humbeek ligt in Vlaams-Brabant, in de groene rand rond Brussel.

  Grobbendonk

  De WAF Store, gelegen te Grobbendonk is gemakkelijk bereikbaar via de E313, afrit Herentals-West!

  Rijkevorsel

  Rijkevorsel ligt tegen de Nederlandse grens, vlakbij Turnhout. Hier gaat een groot deel van onze hondenopleidingen door.

  Grimbergen

  Grimbergen ligt in Vlaams-Brabant, in de groene rand rond Brussel.

  Kampenhout

  Kampenhout is gelegen in Vlaams Brabant. Onze leslocatie bevindt zich op stal De Laarhoeve. Op deze locatie kan je je eigen paard meebrengen.

  Oud Turnhout

  Oud-Turnhout is een gemeente in het noordoosten van de provincie Antwerpen. Onze leslocatie bevindt zich op het Hippisch Centrum Ruiterlijk Genoegen. Op deze locatie kan je je eigen paard meebrengen én overnachten.

  Bevel

  Bevel: de uitvalsbasis van Equina. We hebben er onze eigen paarden en voorzieningen. Het ligt vlakbij Lier & Zandhoven in de Antwerpse Kempen.

  Prijs

  2500,00

  De deelnameprijs voor deze opleiding bedraagt slechts € 2500 incl. 21% BTW!

  Door in te schrijven verbindt u zich tot het betalen van de deelnameprijs. Na inschrijving ontvangt u binnen enkele minuten een factuur via e-mail die u eenvoudig online kan betalen, met Bancontact, kredietkaart of overschrijving. Bedrijven en zelfstandigen (in bijberoep) kunnen vanaf 100€ excl BTW via de KMO-portefeuille 30% subsidie voor bijna elke opleiding aanvragen (NIET voor Basics, acupressuur, humane shiatsu). Klik hier voor meer informatie.

  Opleidingsdetails

  Programma

  N

  5 elementen

  N

  Yin Yang

  N

  Pathogene factoren

  N

  Belangrijkste meridiaanpunten voor bepaalde klachten

  N

  Behandelpunten voor acute klachten

  N

  De opleiding klachtenbehandeling is zowel voor honden als paarden. Ziektebeelden worden vergeleken en besproken, je ziet de acupressuurpunten per dier.

  Praktische info

  N

  De opleiding vindt plaats in Bevel

  N

  Koffie, thee en water is beschikbaar!

  N

  De perfecte mix van theorie en praktijk!

  N

  DATA: 

  • 2 & 3 juni
  • 30 juni & 1 juli
  • 1 & 2 september
  • 29 & 30 september
  Dag 1 & 2: Intro & Water-element

  We starten uiteraard met een intro tot acupressuur:

  • Wat is het en hoe werkt het?
  • Wat kan je ermee doen?
  • Welke honden/paarden kan je hiermee helpen?
  • Wat zijn de 5 elementen?
  • Wat is yin yang en hoe gebruiken we het?
  • Wat zijn meridianen en hoe hebben deze een invloed op ons lichaam?
  • Oplossingen voor klachten zoals: angst, slappe knieën/kniebanden, honden die gemakkelijk koud hebben, koude benen/voeten, blaasontstekingen, pijnlijke rug, slecht gebit, moeilijke concentratie, artrose, problemen voortplantingsstelsel,…
  Dag 3 & 4: Water-element + Metaal-element

  Hoe lopen de Blaas-, Nier-, Long- en Dikke Darmmeridiaan? Welke belangrijke punten liggen hierop en waarvoor worden die gebruikt?

  Ziektebeelden gekoppeld aan het Metaal-element: problemen met de luchtwegen, huid- en vachtproblemen, chronische verkoudheden.

  Metaal-types zijn vaak koelbloedige, no-nonsense dieren die soms iet of wat in zichzelf gekeerd lijken te zijn, afgesloten voor de omgeving. Het zijn goede werkers, kunnen verdriet uitstralen bij onbalans.

  Watertypes zijn vrij introverte dieren maar hebben een sterke wilskracht. Ze zijn soms wantrouwend en oplettend, wat zich bij onbalans kan uiten in angst.
  De ziektebeelden die zich kunnen voordoen zijn o.a. blaasproblemen, problemen in de onderrug, zwakke botten of tanden wat ook kan zorgen voor een zwakkere lichamelijke ontwikkeling. Artritis, artrose, stijve gewrichten horen hier ook bij.
  Gehoor- en evenwichtsproblemen maar ook onvruchtbaarheid vallen onder deze noemer.

   

  Dag 5 & 6: Aarde + Hout-element + praktijk

  Tijdens deze 3e 2-daagse starten we met het Aarde-element. Je kent het type vast wel: altijd aan het eten, de rest van de wereld kan hen gestolen worden. Voor een koekje doen ze dan ook echt àlles. Het zijn de zachtmoedige goedzakken waar je zelfs het kleinste kind mee vertrouwt. Het kunnen wel luie, slome dieren zijn, die maar nét zullen doen wat je van ze vraagt.

  Het zijn vaak dieren die heel gemakkelijk vet worden en hier dan ook de gevolgen van ondervinden: koliek, spijsverterings- en darmproblemen, maagproblemen, voedselallergieën,… Ze hebben vaak ook zwakkere spieren.

  De dieren die binnen het Hout-element vallen, zijn te herkennen aan hun moedige, energieke, dynamische karakter. Ze hebben geen (of dat denken ze zelf toch) grenzen en gaan voor je door het vuur. Het zijn echte competitiebeesten waarvoor het niet hoog, groot of snel genoeg kan zijn. Langs de andere kant (bij onbalans) kunnen deze dieren snel boos of gefrustreerd worden. Ze hebben veel energie en hebben dus genoeg beweging en ruimte nodig. Het kunnen schrokkers zijn die in sommige gevallen voernijd vertonen.

  Klachten die zich vaker voordoen binnen dit element zijn onder andere hoofdpijn, verminderde weerstand, pijnlijke spieren, jeuk, oogproblemen en spierkrampen. Deze paarden zijn ook een stuk gevoeliger voor problemen op vlak van pezen en ligamenten.

  Uiteraard brengen we al het geleerde ook in de praktijk. We zien cases en gaan zelf aan de slag met de paarden en honden!

  Dag 7 & 8: Vuur-element + praktijk

  Het dier dat graag in het middelpunt van de belangstelling staat, dat is echt een Vuur-type!

  Ethousiast, levenslustig, vrolijk en een echt showtype. Bij onbalans kan hij nerveus en besluiteloos worden met stemmingswisselingen. Ze moeten het gevoel krijgen dat ze belangrijk zijn en dat iedereen hen gezien heeft.

  Deze paarden zijn vaak vatbaarder voor aandoening aan het spijsverteringsstelsel, een slechte bloedsomloop en stress. Ze kunnen ook last krijgen van hormonale problemen.

  Onze lesgevers

  Evy

  Lesgever voor
  Equina PRO paarden en honden, Kennismakingstraining, Basics paarden, Workshops, Praktijkdagen en bijscholingen
  Locatie
  Bevel

  Wat zeggen onze ex-studenten?

  Mijn hondje was bijna opgegeven door de dierenarts.

  Een topteam als je het mij vraagt… Mijn kleine lieverd was zo ziek, bijna opgegeven door de dierenarts. Na 2 behandelingen door Evy was mijn kleine lieverd springlevend! Ik volgde ook een workshop en pas het nog elke dag toe!

  Nancy Lamont
  Oprichtster Provita

  Ik heb gezien dat shiatsu de paarden écht kan helpen. Dat de behandelingen (bv. cranio) ongelooflijk deugd doen bij paarden. Ik ben al gestart in bijberoep en hopelijk binnenkort in hoofdberoep!

   

  Tom A.
  Student PRO opleiding

  Een intensieve week, waar verschillende behandeltechnieken worden bekeken die je nadien al op je eigen paarden kan toepassen, mét resultaat!

   

  Anka D.R.
  Student intensieve zomercursus + PRO opleiding

  Een stapje dichter naar mijn toekomst!

   

  Axelle D.G.
  Student intensieve zomercursus

  De intensieve cursus was een super ervaring? Je wordt een hele week ondergedompeld in de sfeer en kennis van shiatsu. Met diverse tips en tricks kan je meteen aan de slag met je eigen paard (en jezelf). Alles wordt zeer goed uitgelegd met bijhorend beeldmateriaal zodat je ook na deze week veel kan oefenen!

   

  Inneke H.
  Student intensieve zomercursus + PRO opleiding.

  Ben naar de workshop Moody Mares geweest. Was alweer héél interessant. Véél info en tools meegekregen! De ervaring en kennis van Evy is super uitgebreid en waardevol. Geeft alweer een boost om paardjes te mogen gaan helpen...😍🐎💖

   

  Hilde D.
  Afgestudeerd PRO opleiding

  Astmatisch paard na inentingen gekregen te hebben tegen rhino en griep en tetanus... half uurtje bij Evy en paardje terug volledig rustig en ontspannen...
  volgens dierenarts zou het langzaam elke dag klein beetje beter worden en was het stofallergie.
  Ja stallen zijn nu volledig terug spik en span na grote kuis, maar toch blij dat paardje nu al terug Oke is...
  Dank je Evy voor alle inzichten😘

   

  Els D.P.

  Passion for well-being of dogs, horses, and humans shines through every interaction.

  I want to know more! What a great introduction to Shiatsu. And the dogs LOVED the lessons too (sooo relaxed, every one of them)

  Greet G.
  Student Basics

  Heeft mijn merrie fantastisch geholpen die na pleeg moederschap jaar melk bleef geven, waar door het eindelijk is opgelost ❤️ eeuwig dankbaar

  Inge K.
  Elke cursus, workshop en opleiding superboeiend en supertof gegeven 😍!! Veel nieuwe info, tips & tricks! 💪🏽🐴🐴thx!

  Lana D.G.

  Afgestudeerd PRO opleiding
  Altijd interessant een hele leuke aanvulling voor de cursus shiatsu pro. De cursus in algemeen is zeer goed ! Nog steeds tevreden dat ik de kans gegrepen heb om ze te volgen. ⭐️

  Charlien V.

  Afgestudeerd PRO opleiding
  De studenten van Equina zijn onlangs onze paarden komen behandelen met shiatsu massages.
  Heerlijk vonden ze het, en mooie resultaten behaald. Zeker voor herhaling...
  Ik raad iedereen aan zijn paard een shiatsu massage te laten geven door Equina.
  Ann M.
  Vorige week ben ik de cursus Moorstempel en hotstone massage voor honden gaan volgen bij Equina. Het was een leuke avond met weer een heleboel extra info waar ik mee naar huis ging! Een originele en interessante toevoeging op mijn professionele opleiding Shiatsu voor honden. En als surplus, kregen we van Evy ook een boel businesstips, afgestemd op onze eigen onderneming.
  Ben heel blij dat ik me ingeschreven heb, het was echt meer dan de moeite!

  Nathalie D.R.
  Afgestudeerd PRO opleiding honden

  Mijn Chihuahua Bambam (3,5 jaar) was nooit ziek, tot haar 1 jaar. Daarna begon ze ineens ademhalingsproblemen, slijmen en energiegebrek te krijgen. Na de dierenarts (bloed trekken, radiografie, met camera in de luchtwegen enz) werden we doorverwezen naar Merelbeke. Ook daar konden de professoren ons niet verder helpen.
  Na doorverwijzing door vriendin kwam ik bij Evy terecht. Het bleek simpelweg aan haar voeding te liggen. Na 3 behandelingen zijn de skijmen zo goed als weg, heb ik terug een speels en energiek hondje! Ik ben zo dankbaar dat ik Evy heb leren kennen, en dat ze mijn BamBam terug gezond heeft gemaakt.

  Sabine C.

  Heel fijne manier van lesgeven, goede combi theorie & praktijk. Docent speelt enorm in op de vragen en noden van de personen én honden in de groep. Heel leuke en goede lesgeefster, echt een aanrader!

  Karen V.

  Leuke opleiding waardoor ik een extra aanbod kan aanbieden. Ook een leuk moment met mijn eigen hond!

  An L.

  Vlotte, interactieve opleiding. Veel uitleg die je dan meteen kan uitproberen op je hond: ideale combinatie.

  Docente spreekt met kennis van zaken, die ze met plezier/enthousiasme deelt.

  Anja C.

  Ik wil graag meer weten over

  Contacteer ons

  Heb je vragen voor Equina of wil je graag een opleiding volgen?
  Laat het ons weten en we nemen snel contact met je op.