fbpx

info@equina.be

+ 32 475 64 88 79

Huid- en immuniteitsproblemen

PRO paarden

In de module ‘Huid- en immuniteitsproblemen’ leer je waarom bepaalde klachten ontstaan, welke type paard hier aanzienlijk gevoeliger voor is en welke geleerde behandeltechnieken je kan gebruiken voor een optimale ondersteuning. Hoe je de achterliggende Chinese manier van denken kunt implementeren in het op zoek gaan naar de oorzaak van klachten en deze aanpakken, leer je in de module ‘Meridianenleer’.

Vaak voorkomende klachten

Een paard met aanhoudende of regelmatige (schijnbaar onverklaarbare) huidproblemen kunnen we indelen in deze groep. Schimmel, rainrot, bulten op de huid, aanhoudende jeuk, een vettige of juist droge vacht, schilfers of een combinatie van al het voorgaande; zeer ergerlijk voor het paard én voor jou!
Deze paarden hebben ook vaak last van ontstekingen over het hele lichaam, een snotneus, ademhalingsproblemen, gevoeligheid in de boeg, schouder en elleboog en een gespannen onderhals.

In de omgang komen deze paarden vaak over als verdrietig en droevig met een laag energieniveau. Wat je ook doet, ze lijken dat vleugje depressie maar niet te verliezen.

Oorzaken

Je merkt het al: een hele waslijst aan mogelijke klachten. Dit neemt niet weg dat deze paarden geen andere klachten/kwetsuren kunnen krijgen, maar duidt meer aan voor wat ze vatbaarder zijn.

Hoe dit komt?

Bij een onbalans door externe (of interne) oorzaken kunnen er blokkades ontstaan. Deze hebben vaak nog een invloed op andere organen. Aangezien een paard van nature niet snel pijn laat zien, of ongemak in het algemeen, wordt de onbalans vaak pas laat opgemerkt waardoor deze zich manifesteert in heel duidelijke fysieke klachten.