fbpx

KRIJG EN HOU JE PAARD GEZOND 

Meer kennis, meer besparen

(Geen voorkennis nodig, geen medische achtergrond, voor elk type paardenliefhebber!)

Vanaf nu – een gezonder, gelukkiger, blijer paard én minder dierenartskosten!

Mijn naam is Evy. Na meer dan 20 jaar paarden en honden af helpen van veelvoorkomende en minder courante klachten, het opleiden van heel wat professionele practitioners en constante bijscholing en zelfstudie richt ik me sinds enkele jaren ook op het online opleiden van paardeneigenaars.

Jij kan hier nu de vruchten van plukken!

Met mijn heel simpele, zachte technieken krijg jij in no-time je paard zélf in orde!

EVY MACQUOY

EVY MACQUOY

Oprichtster en bezielster Equina en Equina Online Academy

Ik hoef jou niet te vertellen hoe duur het al is om een paard gewoon te ‘houden’.

Jaarlijks ben je al minstens 5 à 6.000 EUR kwijt aan het onderhoud: huisvesting, voeding, materiaal, hoefsmid of -bekapper, ontworming, noem maar op!
Daarbij komen misschien nog lessen, opleidingen, een nieuw dekje of een nieuwe rijbroek voor jezelf!
Begin je met het rijden van wedstrijden? Dan is het hek helemaal van de dam! Trailer, camionette, inschrijvingsgeld, materiaal, extra training,…

Daarbovenop komen dan nog eens de dierenartskosten. Heeft je paard niks voor? Lucky bastard! Dan blijven deze kosten gelukkig vrij beperkt. Maar is je paard eens ziek, mankt hij of zit hij gewoon niet goed in z’n vel? Dan ben je al snel enkele honderden tot zelfs duizenden euro’s (bij ziekenhuisopname of operatie) kwijt.

WAT ALS… jij heel wat zou kunnen besparen op die kosten?

Niet alleen omdat je heel wat klachten zelf zal kunnen oplossen, maar vooral: omdat je klachten kan voorkomen en beginnende klachten tijdig herkennen?

Dag 1 & 2: Cranio & structurele

Met deze technieken kan een oplossing geboden worden bij heel wat veelvoorkomende klachten zoals hoofdpijn, headshaking,  algemene stijfheid, rijtechnische problemen zoals moeilijk buigen, scheef springen, moeilijkheden met het onderbrengen van de achterhand, in verzet gaan, steigeren, bokken, staken, korter ondertreden aan 1 kant, moeilijkheden met bepaalde oefeningen of verzameling of juist niet willen verruimen, noem maar op!

Dag 2: Manipulatietechnieken van de wervelkolom

De module ‘Manipulatietechnieken van de wervelkolom’ leert je hoe je met zachte technieken wervels kan manipuleren door de spieren rondom te bewerken. Het kan helpen bij verschoven wervels, pijnlijke ribben en vastzittende tussenribspieren.

Dag 3 & 4: Anatomie & stresspunten

Tijdens ‘Anatomie en stresspunten’ gaan we dieper in op het lichaam van het paard: beenderen, gewrichten, spieren, ligamenten,… We maken je wegwijs! Verder werk je ook nog in op de triggerpoints die we gebruiken om spierknopen op te lossen die vaak stijfheid veroorzaken!

Dag 5: Spieropbouw & bewegingsleer

Hoe beweegt je paard, welke spieren en gewrichten worden er gebruikt bij specifieke bewegingen? Hoe zie je al enkel door te kijken naar je paard wààr bepaalde klachten zich juist situeren? Hoe train je spiergroepen op een constructieve en efficëinte manier? Je leert zowel oefeningen aan de hand als op je paard!

Dag 6: Yin Yang & 5 elementen

Je leert wat de 5 elementen en Yin Yang zijn en hoe je deze visie toepast in de technieken en vooral het holistisch denken.

Dag 7: Praktijkdag

Tijd om alle technieken nog eens te herhalen, alles in de praktijk uit te voeren, cases te bespreken,… Wat er maar nodig is om jou op weg te helpen. Breng zeker ook foto’s of filmpjes mee van jouw paard(en) om te bespreken/evalueren.

Dag 8: EHBO voor paarden

Tijdens de module EHBO leer je niet hoe je een wondje moet verzorgen of verbinden, maar leer je wat je moet doen bij heel wat acute klachten, zoals diarree, dikke benen, snotneus, prut in de ogen, hoest, koorts,…
Daarbovenop leer je dan ook nog eens wat je kan doen bij beginnende koliek om de pijn te verzachten in afwachting van de dierenarts.

Je paard gezond, gelukkig en in topvorm met jouw hulp?

Elk jaar volgen tientallen studenten deze eerste module met succes! Er is geen voorkennis vereist, alles wat je moet weten leer je in deze opleiding!

Bespaar heel wat geld door klachten te voorkomen of sneller in te grijpen als ze zich toch voordoen. Geld dat je vanaf nu kan investeren in leuke dingen voor jezelf of je paard!

Er is niks in deze opleiding dat te moeilijk is voor jou, geen technieken die je paard kunnen schaden en alles wordt uitgelegd in klaar en duidelijk Nederlands!

Niets moeilijk aan dus! De technieken worden stap voor stap uitgelegd, er is veel afwisseling tussen theorie en praktijk én je krijgt àlle onderwerpen van de opleiding ook nog eens online, levenslang toegankelijk!

Wat kan je verwachten tijdens deze cursus?

Hands-on, je kan meteen van start gaan! We gebruiken heel zachte technieken waarmee je je paard niet kan schaden. Geen risico’s, enkel voordelen dus.

Een gezonder, gelukkiger en vrolijker paard. Droom jij ook niet van een fijn te rijden, soepel, nageeflijk paard dat net als jij plezier heeft in het rijden?

Het lichaam van je paard volledig in balans krijgen, gelijktijdig een betere band creëren en een zen-moment voor jezelf. Je kan de geleerde technieken meteen dezelfde avond omzetten in de praktijk bij je paard!

Euro’s besparen en tegelijkertijd heel wat nieuwe kennis opdoen? Dat kan enkel NU! Starten maar, je paard zal je dankbaar zijn en je spaart meteen geld uit bij de eerste eventuele winterkwalen die je paard vertoont!

De technieken worden klaar en duidelijk uitgelegd, geen voorkennis vereist! Iedereen kan ze uitvoeren.  Je wordt persoonlijk begeleid en hebt constant de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Duidelijke filmpjes, opgedeeld in modules en per onderwerp. Niet zeker over een bepaalde techniek? Je pikt het betreffende filmpje er zò uit!

€ 2.850,-

Cursus Horse Health Specialist – Module 1

Schrijf je in, neem deel aan deze 8-daagse mega interessante opleiding en help je paard binnenkort:

  • bij stijfheid
  • gezond de winter door
  • bij rugpijn en hoofdpijn
  • wanneer je merkt dat hij/zij zich niet 100% voelt
  • wanneer hij/zij mankt
  • wanneer hij/zij gemakkelijk in verzet gaat
  • wanneer hij/zij te weinig voorwaartse drang heeft of staakt tijdens het rijden

Wat maakt deze opleiding uniek?

1. Meer dan 20 jaar ervaring

Ik ben zelf opgegroeid met shiatsu en andere natuurgeneeswijzen. Iets meer dan 20 jaar geleden ben ik begonnen met mijn eerste opleiding voor paarden. Sindsdien is het nooit meer gestopt en volgde ik opleiding na opleiding, gecombineerd met de ervaringen van mijn eigen klanten.

2. Zelf nog in de praktijk

Ik behandel zelf, naast de lessen, nog ongeveer 25 à 35 paarden en honden per maand. Hierdoor blijf ik steeds dagelijks bezig met de materie en kan ik speciale cases verwerken in het lesmateriaal.

3. Perfecte afwisseling tussen theorie en praktijk

Het leslokaal ligt vlak naast de accommodatie voor de paarden waardoor we heel gemakkelijk constant kunnen afwisselen tussen theorie en praktijk. Behalve het feit dat dit dé perfecte manier is om de geleerde theorie meteen in de vingers te krijgen is het ook handig bij extreem koud of warm weer 😉

4. Transparantie

Alle leerstof die je in de lessen ziet is bedoeld om jou (en je paard) te helpen. Daarom mag je tijdens de lessen alles opnemen en is geen enkel onderwerp taboe!

5. Cursusmateriaal

Behalve een cursus op paier van meer dan 200 bladzijden, krijg je ook van alle onderwerpen online videomateriaal. Dit materiaal kan je bekijken/beluisteren waar je maar wil (stal, thuis, auto,…), wanneer je maar wil (constant toegankelijk), zo vaak je maar wil (levenslang!).

6. Persoonlijke begeleiding, tijdens en na de opleiding

De lesgroepen houden we bewust klein, zodat iedereen alles goed mee krijgt en er genoeg aandacht naar elke deelnemer kan gaan.
Ook na de opleiding kan je nog bij mij terecht wanner je vragen hebt over technieken of specifieke klachten bij je paard.

Benieuwd hoe de online versie van de lessen eruitziet? Bekijk hier een voorbeeld van een kort filmpje:

Mijn hondje was bijna opgegeven door de dierenarts.

Een topteam als je het mij vraagt… Mijn kleine lieverd was zo ziek, bijna opgegeven door de dierenarts. Na 2 behandelingen door Evy was mijn kleine lieverd springlevend! Ik volgde ook een workshop en pas het nog elke dag toe!

Nancy Lamont
Oprichtster Provita

Ik heb gezien dat shiatsu de paarden écht kan helpen. Dat de behandelingen (bv. cranio) ongelooflijk deugd doen bij paarden. Ik ben al gestart in bijberoep en hopelijk binnenkort in hoofdberoep!

 

Tom A.
Student PRO opleiding

Een intensieve week, waar verschillende behandeltechnieken worden bekeken die je nadien al op je eigen paarden kan toepassen, mét resultaat!

 

Anka D.R.
Student intensieve zomercursus + PRO opleiding

Een stapje dichter naar mijn toekomst!

 

Axelle D.G.
Student intensieve zomercursus

De intensieve cursus was een super ervaring? Je wordt een hele week ondergedompeld in de sfeer en kennis van shiatsu. Met diverse tips en tricks kan je meteen aan de slag met je eigen paard (en jezelf). Alles wordt zeer goed uitgelegd met bijhorend beeldmateriaal zodat je ook na deze week veel kan oefenen!

 

Inneke H.
Student intensieve zomercursus + PRO opleiding.

Ben naar de workshop Moody Mares geweest. Was alweer héél interessant. Véél info en tools meegekregen! De ervaring en kennis van Evy is super uitgebreid en waardevol. Geeft alweer een boost om paardjes te mogen gaan helpen…😍🐎💖

 

Hilde D.
Afgestudeerd PRO opleiding

Astmatisch paard na inentingen gekregen te hebben tegen rhino en griep en tetanus… half uurtje bij Evy en paardje terug volledig rustig en ontspannen…
volgens dierenarts zou het langzaam elke dag klein beetje beter worden en was het stofallergie.
Ja stallen zijn nu volledig terug spik en span na grote kuis, maar toch blij dat paardje nu al terug Oke is…
Dank je Evy voor alle inzichten😘

 

Els D.P.

Passion for well-being of dogs, horses, and humans shines through every interaction.

I want to know more! What a great introduction to Shiatsu. And the dogs LOVED the lessons too (sooo relaxed, every one of them)

Greet G.
Student Basics

Heeft mijn merrie fantastisch geholpen die na pleeg moederschap jaar melk bleef geven, waar door het eindelijk is opgelost ❤️ eeuwig dankbaar

Inge K.
Elke cursus, workshop en opleiding superboeiend en supertof gegeven 😍!! Veel nieuwe info, tips & tricks! 💪🏽🐴🐴thx!

Lana D.G.

Afgestudeerd PRO opleiding
Altijd interessant een hele leuke aanvulling voor de cursus shiatsu pro. De cursus in algemeen is zeer goed ! Nog steeds tevreden dat ik de kans gegrepen heb om ze te volgen. ⭐️

Charlien V.

Afgestudeerd PRO opleiding
De studenten van Equina zijn onlangs onze paarden komen behandelen met shiatsu massages.
Heerlijk vonden ze het, en mooie resultaten behaald. Zeker voor herhaling…
Ik raad iedereen aan zijn paard een shiatsu massage te laten geven door Equina.
Ann M.
Vorige week ben ik de cursus Moorstempel en hotstone massage voor honden gaan volgen bij Equina. Het was een leuke avond met weer een heleboel extra info waar ik mee naar huis ging! Een originele en interessante toevoeging op mijn professionele opleiding Shiatsu voor honden. En als surplus, kregen we van Evy ook een boel businesstips, afgestemd op onze eigen onderneming.
Ben heel blij dat ik me ingeschreven heb, het was echt meer dan de moeite!

Nathalie D.R.
Afgestudeerd PRO opleiding honden

Mijn Chihuahua Bambam (3,5 jaar) was nooit ziek, tot haar 1 jaar. Daarna begon ze ineens ademhalingsproblemen, slijmen en energiegebrek te krijgen. Na de dierenarts (bloed trekken, radiografie, met camera in de luchtwegen enz) werden we doorverwezen naar Merelbeke. Ook daar konden de professoren ons niet verder helpen.
Na doorverwijzing door vriendin kwam ik bij Evy terecht. Het bleek simpelweg aan haar voeding te liggen. Na 3 behandelingen zijn de skijmen zo goed als weg, heb ik terug een speels en energiek hondje! Ik ben zo dankbaar dat ik Evy heb leren kennen, en dat ze mijn BamBam terug gezond heeft gemaakt.

Sabine C.

Heel fijne manier van lesgeven, goede combi theorie & praktijk. Docent speelt enorm in op de vragen en noden van de personen én honden in de groep. Heel leuke en goede lesgeefster, echt een aanrader!

Karen V.

Leuke opleiding waardoor ik een extra aanbod kan aanbieden. Ook een leuk moment met mijn eigen hond!

An L.

Vlotte, interactieve opleiding. Veel uitleg die je dan meteen kan uitproberen op je hond: ideale combinatie.

Docente spreekt met kennis van zaken, die ze met plezier/enthousiasme deelt.

Anja C.